Данілов пояснив причини зосередження військ РФ біля кордонів України

Читать на русском
Україна не допустить повторення тієї ситуації, яка сталася у 2014 році, і зможе дати Росії адекватну відповідь
Ілюстративне фотоFacebook

Росія збирає біля російсько-українського кордону значні військові сили для того, щоб на майбутніх переговорах з США мати додаткові козирі та важелі тиску.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, 21 листопада повідомляє пресслужба РНБО.

Гра в маніпуляції: що відбувається на українсько-російському кордоніЩо відбувається на кордоні з Росією, чому країна почала стягувати війська та які наслідки можуть бути, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«Стягуючи війська до українського кордону, Росія намагається максимально загострити безпечну ситуацію в регіоні для підняття ставок за столом майбутніх переговорів» - пояснив він на зустрічі з представниками Конгресу США.

Данілов додав, що всі дії, заяви, випробування нових систем протиракетної оборони та інші дії Росії показують, що ніяких правил Москва не визнає. Україна при цьому не допустить повторення тієї ситуації, яка сталася у 2014 році, і зможе дати Росії адекватну відповідь.

Нагадаємо, раніше українська розвідка заявила, що Росія сконцентрувала понад 92 тис.військовослужбовців біля кордонів з Україною і готується атакувати до кінця січня – початку лютого.

При цьому міністр оборони Олексій Резніков вкрай скептично висловився про можливість перемоги Росії у війні з Україною. Глава оборонного відомства не вірить, що це можливо.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: