У президента Болгарії уточнили його заяву щодо Криму

Читать на русском
Окупований Крим залишається українською територією, яка наразі де-факто перебуває під контролем Росії.

Окупований Крим залишається українською територією, яка наразі де-факто перебуває під контролем Росії.

Про це повідомили у пресслужбі президента Болгарії Румена Радєва, роз'яснюючи його заяву про «російський Крим», пише місцеве видання Actualno у понеділок, 22 листопада.

Радєв неодноразово заявляв, що анексія Криму є порушенням міжнародного права, і це чітка позиція Софії у всіх міжнародних організаціях.

Гра в маніпуляції: що відбувається на українсько-російському кордоніЩо відбувається на кордоні з Росією, чому країна почала стягувати війська та які наслідки можуть бути, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«З юридичного погляду Крим належить Україні, і наша країна неодноразово заявляла про підтримку її суверенітету та територіальної цілісності. У той же час, як наголосив під час передвиборчих дебатів президент Румен Радєв, «нині» Крим перебуває під контролем Росії, й більш ніж ясно, що ця проблема не може бути вирішена силою», - йдеться у заяві.

Також у пресслужбі Радєва додали, що на дебатах наголошувалося на занепокоєнні щодо цієї ситуації, яка веде до напруженості в Чорноморському регіоні, що має пряме відношення до безпеки Болгарії та її союзників.

Раніше повідомлялося, що президент Болгарії Румен Радєв заявив, що анексія Криму є порушенням міжнародного права. Однак наголосив, що фактично острів зараз належить Росії.

У МЗС України назвали заяви президента Болгарії Румена Радєва про нібито «російський» Крим ударом у двосторонні відносини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: