Більшість українців не може повернути гроші за газ, який вони не використали – опитування

Читать на русском
Серед тих, хто намагався повернути переплату, дві третини так і не зуміли цього зробити. Звинувачують вони здебільшого саме бюрократію.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Третина українців, які оплачують комунальні послуги, зіткнулися з тим, що не можуть повернути гроші за газ, який вони не використовували.

Про це повідомляється в опитуванні компанії Gradus Research.

Відзначається, що серед українців, які проживають в містах з населенням 50 і більше тисяч осіб і у віці 18-60 років, які платять за комуналку, 33% хоч раз стикалися з необхідністю платити за газ, який вони не використовували. Серед цих людей 37% намагалися повернути переплату.

Борги за комуналку: як оформити реструктуризацію комунальних платежівРеструктуризація комунальних платежів дає змогу оформити субсидію і поступово позбутися боргів.

При цьому тільки 33% змогли домогтися того, що їм повернули переплачені гроші. У 64% українців з різної причини цього зробити не вийшло. 69% з тих, кому це не вдалося, звинуватили в невдачі бюрократію, 14% - корупцію, 8% заявили про брак часу і тільки 2% сказали, що не хочуть проходити всі кола бюрократичного пекла заради повернення переплати.

Зазначимо, в Україні в результаті верифікації близько 200 тисяч домогосподарств не пройшли перевірку і не отримали субсидію.

Нагадаємо, що найголовніша причина неповної оплати комунальних послуг українцями встановлена. З'ясувалося, що повністю і в строк оплачувати комунальні послуги українцям заважає нестача грошей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: