Вітренко закликав США негайно ввести більш жорсткі санкції проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
Нові санкції США проти ПП-2 змусять Росію переглянути свою політику і припинити використовувати газ, як зброю
Юрій ВітренкоВідкрите джерело

Запуск «Північного потоку-2» дозволить РФ виключити Україну з транзиту газу і почати проти неї збройну агресію. Тому США повинні негайно ввести проти ПП-2 більш жорсткі санкції.

Про це заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко 22 листопада, повідомляє Укрінформ.

«У разі якщо не буде необхідності транспортувати газ через Україну, Росії буде простіше почати повномасштабну військову операцію проти України. Оскільки поставки російського газу не постраждають в такому випадку - вони та далі будуть отримувати гроші з європейського ринку» - сказав він.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

Вітренко закликав США не відкладати санкції проти ПП-2 на момент, коли газопровід запустять. Якщо зараз деякі європейські партнери США намагаються захищати російський проєкт, далі ситуація стане ще гіршою. Зараз санкції виявляться нечутливі для Європи, оскільки газом її забезпечуватиме українська ГТС. А от якщо це станеться після того, як Росія припинить транзит через Україну, Європа завиє.

При цьому, додав Вітренко, нові санкції США проти ПП-2 змусять Росію переглянути свою політику і припинити використовувати газ, як зброю.

Нагадаємо, що Німеччина призупинила сертифікацію «Північного потоку-2». ЗМІ написали про те, що запуск газопроводу можливий не раніше березня 2022 року.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна і союзні країни спільними зусиллями змогли загальмувати реалізацію ПП-2.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: