У Росії Слідчий комітет відкрив справу проти України через водопостачання Криму

Читать на русском
З 26 квітня 2014 року на території Криму немає води, так як Україна побудувала дамбу і припинила постачання води на півострів.
Ілюстративне фотоАпостроф

Слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу проти України за звинуваченням в «екоциді» - через те, що Київ перекрив постачання води в окупований росіянами Крим.

Про це повідомляється на сайті російського відомства.

У повідомленні Слідкому РФ сказано, що з 26 квітня 2014 року на території Криму немає води, оскільки Україна побудувала дамбу і припинила постачання води на півострів.

«Відсутність належного водопостачання регіону викликає виснаження сільськогосподарських земель, спричиняє зміну екосистем затоки Сиваш та його мілководних заток, а також стану популяцій тваринного світу... Слідством встановлюються всі обставини та причетні до нього особи» - заявили в Слідкомі.

Як змінилися Донбас і Крим з приходом Росії: вигляд із супутниківДонбас і Крим після початку російської агресії – який мають вигляд із супутників. Зруйнований донецький і луганський аеропорти, спорожнілі селища і пересохлі річки Криму – на відео Слово і діло.

Нагадаємо, в Криму спостерігається критична нестача прісної води, у багатьох містах на півострові людям видають її за графіком. Раніше пересохло Інкерманське озеро під Севастополем і Аянське водосховище.

Навесні 2014 року українська влада припинила постачання води на територію анексованого Криму, встановивши в Херсонській області загороджувальну дамбу.

22 травня 2021 року стало відомо, що в окупованому Криму російські фахівці почали бурити свердловини в акваторії Азовського моря, щоб дістатися запасів прісної води, що ховаються під морським дном. Тим часом раніше українські фахівці попереджали, що плани окупантів видобувати воду для Криму з дна Азовського моря виявляться неспроможними.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: