Суд засудив шахрая і його помічницю з Приватбанку, які крали дані клієнтів

Читать на русском
Зловмисник торгував базами даних державних установ, банків і компаній. Інформацію про ПриватБанк передавала йому підкуплена співробітниця
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Києві суд виніс вирок шахраєві, який крав персональні дані клієнтів декількох компаній, включаючи державний Приватбанк. Отримані дані він пропонував до продажу.

Про це повідомляє Судовий репортер.

Зазначається, що зловмисник торгував базами даних Національної поліції, Державної фіскальної служби, Головного сервісного центру МВС України, Державної міграційної служби України, Державної прикордонної служби України, Приватбанку та Нової Пошти.

У НБУ пояснили, як швидко і ефективно розпізнати фальшиві грошіЄ певний ряд ознак, і якщо хоча б одного з них немає, то це привід задуматися про те, А чи справжня купюра.

Щоб отримати дані, шахрай вийшов на співробітницю Приватбанку на посаді заступника керівника відділення з обслуговування індивідуальних VIP клієнтів. Він запропонував їй за плату копіювати інформацію про клієнтів і передавати йому. За період їх «співпраці» спільниця передала йому повні дані про 15 клієнтів банку - ПІБ клієнта, дата і місце народження, місце реєстрації та додаткові адреси, номер телефону клієнта, копії документів, паспортні дані, історія обслуговування клієнта, інформація про фінансовий стан клієнта, рух коштів і контрагенти. За послуги вона отримала винагороду в сумі 26,5 тис.грн.

Через спільницю шахрай вийшов на контакт з керівником управління з банківської безпеки відділення і зробив йому таку ж пропозицію: за анкету клієнта банку він пропонував 300 гривень, виписку з банківського рахунку - 600 гривень, сканування копій документів - 400 гривень.

«Однак цей працівник банку вже був залучений правоохоронними органами до конфіденційної співпраці та прийняв пропозицію, щоб задокументувати злочинця» - сказано в повідомленні.

Правоохоронці затримали всіх причетних до справи. Шахрай повністю визнав свою провину та отримав чотири роки позбавлення волі плюс грошовий штраф.

Нагадаємо, традиційно при оголошенні про державні виплати в Україні активізуються шахраї, які намагаються обдурити українців, використовуючи ідеї про держвиплати. Не став винятком і випадок з ідеєю президента Володимира Зеленського про тисячу гривень за вакцинацію - її вже взяли на озброєння зловмисники.

Раніше у Вінниці Служба безпеки України заблокувала масштабну схему шахрайства з банківськими картками. З рахунків українців крали по 6 млн гривень щомісяця.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: