У США в одному з міст ввели комендантську годину через протести

Читать на русском
У США мер міста Міннеаполіс Джейкоб Фрей ввів режим надзвичайного стану і комендантську годину через протести.
Мер Міннеаполіса Джейкоб Фрей.Carlos Gonzalez/ZUMAPRESS.com

У США мер міста Міннеаполіс Джейкоб Фрей ввів режим надзвичайного стану і комендантську годину через протести.

Як повідомила пресслужба мерії Міннеаполіса, рішення про введення режиму НС і комендантської години було прийнято після масових протестів і заворушень, що спалахнули після смерті афроамериканця.

Які найгучніші правопорушення скоїли поліцейські за останні три рокиПобиття та катування затриманих у відділку, пограбування на вокзалах та зґвалтування і залякування, фабрикування кримінальних проваджень. У яких злочинах підозрюють правоохоронців?

Від виконання комендантської години звільнені аварійні і рятувальні служби, бригади швидкої допомоги, представники ЗМІ та правоохоронці. Крім того, під його дії також не потрапляють жителі міста, які направляються на роботу, бездомні і ховаються від небезпеки.

Покаранням за порушення комендантської години стане штраф в одну тисячу доларів або арешт на 90 днів.

Як відомо, заворушення почалися у Міннеаполісі після вбивства офіцером поліції 20-річного афроамериканця Данте Райт.

У поліції заявляють, що камери обох офіцерів знімали під час інциденту. Державне бюро з питань кримінального переслідування з'ясовує обставини стрілянини.

Нагадаємо, торік 46-річний афроамериканець помер після того, як його затримала поліція в Міннеаполісі, головному місті штату Міннесота.

Це сталося через заяву продавця супермаркету про використання Флойдом фальшивих банкнот. Поліцейський, який затримував чоловіка, притис його шию коліном і не відпускав навіть тоді, коли затриманий говорив, що не може дихати. Флойд помер в реанімації через декілька годин. Офіцер Дерек Шовен, який тримав ногу на шиї загиблого, був заарештований.

Історія Флойда спричинила хвилю протестів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: