У МЗС прокоментували затримання у Празі учасника анексії Криму

Читать на русском
Затримання в Чехії росіянина Олександра Франчетті, який брав участь в окупації Криму, дійсно відбулося за запитом Києва. Скоро його депортують.
фото з відкритих джерел

Затримання в Чехії росіянина Олександра Франчетті, який брав участь в окупації Криму, дійсно відбулося за запитом Києва. Зараз вже завершуються процедури щодо його передачі Україні.

Про це у понеділок, 13 вересня, повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко в коментарі Інтерфакс-Україна.

Анексія Криму: яких економічних збитків зазнала УкраїнаЕксперти оцінили загальні втрати України від окупації Криму в 135 млрд доларів. Детальніше – на інфографіці.

Він підтвердив, що правоохоронні органи Чехії за запитом України затримали росіянина в міжнародному аеропорту Праги.

«Затримання стало результатом узгоджених дій українських і чеських правоохоронців для притягнення Олександра Франчетті до відповідальності за скоєння низки злочинів проти нашої держави, зокрема участі в російській окупації Криму», - зазначив Ніколенко.

Речник МЗС додав, що зараз українська сторона працює над завершенням необхідних процедур з метою передачі Олександра Франчетті правосуддю в Україні.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що у Празі затримано «героя Кримської весни» Олександра Франчетті. У 2014 році активно допомагав РФ в анексії півострова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: