Білорусь вигнала посла Франції з країни

Читать на русском
Посол записав прощальне звернення до білоруського народу, яке покажуть вранці 18 жовтня. При цьому він так і не встиг пред'явити Лукашенку свої вірчі грамоти
Ніколя де ЛакостПосольство Франції в Білорусі

Посол Франції в Білорусі Ніколя де Лакост спішно покинув країну на вимогу Мінська. Причини, які спонукали уряд Лукашенка на таке рішення, поки що не розголошуються.

Про це повідомляє інформаційне агентство AFP з посиланням на посольство Франції в Білорусі.

«Білоруське МЗС зажадало, щоб посол поїхав до 18 жовтня» - повідомила глава пресслужби посольства і підтвердила, що посол вже покинув Білорусь, а причини такого рішення Мінська невідомі.

Посол записав прощальне звернення до білоруського народу, яке покажуть вранці 18 жовтня. Цікаво, що за інформацією ЗМІ Білорусі, Лакост так і не встиг пред'явити своїх вірчих грамот Лукашенку.

Раніше Олександр Лукашенко підписав закон, який призупиняє дію Угоди між Білоруссю і Євросоюзом про реадмісію осіб, які перебувають на території країн без дозволу.

Крім того, Білорусь призупинила участь у «Східному партнерстві» з ЄС у відповідь на санкції Європи, і ввела проти європейців власні санкції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: