Українські туристи не можуть виїхати з Туреччини: в чому причина

Читать на русском
Туристи з України не можуть виїхати з Туреччини через розслідування, яке ведеться у зв’язку із самогубством одного з учасників групи.
Фото з відкритих джерел

Туристи з України не можуть виїхати з Туреччини через розслідування, яке ведеться у зв’язку із самогубством одного з учасників групи.

Про це написала у Фейсбуці одна з туристів Ірини Громико.

Відомо, що українці у середині жовтня прилетіли до Анталії та вирушили в похід по Лікійській стежці.

«17.10 один з членів групи зчинив суїцид… Потім були допити, суд вночі, який встановив заборону виїзду учасників групи – 7 чоловік з Туреччини до завершення судово-медичної експертизи», – повідомила туристка.

За її словами, тіло померлого вже передали в Україну та поховали. Тоді як інші учасники групи лишаються в Туреччині вже третій тиждень. В українців закінчують гроші, багато з них можуть втратити роботу.

Жінка зазначила, що українське консульство відповідає, що в даному випадку допомога не передбачена законодавством.

Консул України в Анталії Емір Рустамов зазначив, що заборону на виїзд із Туреччини групи туристів з України буде знято після проведення слідчих дій та експертиз у справі про загибель одного з учасників групи.

Нагадаємо, поліція знайшла двох українських паломників на Афоні, які відбились від групи туристів і блукали у горах два дні. Туристи були дуже виснажені, тому їх провели в румунський монастир для надання першої допомоги.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: