МЗС займається справою українських туристів, що застрягли уТуреччині

Читать на русском
Консульство України у Туреччині звернулося до місцевої влади з проханням провести швидке розслідування справи самогубства в Анталії українського туриста.
фото з відкритих джерел

Консульство України в Туреччині звернулося до місцевої влади з проханням проведення швидкого розслідування справи самогубства в Анталії українського туриста та якнайшвидшого повернення членів групи на батьківщину.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко у коментарі УНН 7 листопада.

Україну виключили із «зеленого списку» ЄС: у МЗС пояснили наслідкиПосли ЄС сьогодні вранці вирішили виключити Україну з рекомендованого ЄС переліку безпечних для подорожей країн.

Як відомо, туристи з України, які в середині жовтня прилетіли до Анталії і вирушили в похід Лікійською стежкою, досі залишаються в Туреччині через проведення розслідування загибелі одного з учасників групи.

«Консульство України в Анталії займається справою українських туристів, які здійснювали піший похід у Туреччині. Як відомо, під час подорожі загинув один громадянин України. Консули взаємодіють із турецькими правоохоронцями, які ведуть розслідування. Вони також підтримують регулярний зв'язок із родичами загиблого та туристами», - повідомив Ніколенко.

За його словами, слідство розглядає версію самогубства. До завершення всіх слідчих дій суд тимчасово заборонив українським туристам залишати територію Туреччини.

«Українське консульство звернулося до турецької сторони для проведення швидкого та неупередженого розслідування цієї справи, а також надає консультації нашим громадянам у контексті подальших кроків», - розповів Ніколенко.

Нагадаємо, група українських туристів, які прибули у жовтні Туреччину для здійснення походу Лікійською стежкою, не може виїхати з країни. Туристи звернулася за правовою допомогою після того, як їхній товариш покінчив життя самогубством.

Раніше повідомлялося, що Україна та Туреччина займуться спростуванням історичних фейків Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: