Застряглі у Туреччині українці: заборону на виїзд можуть зняти після судмедекспертизи

Читать на русском
Українські туристи, які застрягли в Туреччині через самогубство одного з членів туристичної групи, можуть отримати можливість повернутися до України одразу після результатів розтину тіла померлого.
фото з відкритих джерел

Українські туристи, які застрягли в Туреччині через самогубство одного з членів туристичної групи, можуть отримати можливість повернутися до України одразу після результатів розтину тіла померлого.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у понеділок, 8 листопада, пише УНН.

ЄС виключає Україну зі списку «зелених» країн: як це позначиться на туристахУкраїна залишить зелену зону Євросоюзу 9 листопада. Що це означатиме для туристів – у матеріалі.

За його словами, МЗС задіяло для вирішення ситуації із групою українських туристів у Туреччині посольство України в Анкарі. Одразу дві українські дипломатичні установи-посольство та консульство в Анталії — надають українцям консульську допомогу.

«Дипломати домовилися з місцевим адвокатом про безоплатну правову допомогу нашим туристам у контексті розгляду справи в суді. Нагадаю, що на час слідчих дій суд обрав їм запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Суд зможе переглянути заборону на виїзд із Туреччини після отримання результатів судмедекспертизи розтину тіла загиблого та предмета, яким було завдано йому поранення», - сказав він.

Нагадаємо, група українських туристів, які прибули у жовтні Туреччину для здійснення походу Лікійською стежкою, не може виїхати з країни. Туристи звернулася за правовою допомогою після того, як їхній товариш покінчив життя самогубством. Справою зайнялося МЗС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: