Суд закрив протокол про несвоєчасно подану декларацію екснардепом Фурсіним

Читать на русском
Столичний райсуд закрив адміністративне провадження стосовно колишнього члена українського парламенту, на якого НАЗК склало протокол.
Іван Фурсінфото: Думська

Печерський районний суд Києва закрив протокол стосовно колишнього народного депутата Івана Фурсіна про несвоєчасно подану ним декларацію.

Таке рішення 20 жовтня ухвалила суддя Печерського райсуду столиці Світлана Шапутько, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол на Фурсіна через подачу з запізненням декларації народного депутата після звільнення. Політик подав декларацію аж 17 червня 2020 року, водночас коли він склав повноваження ще в серпні 2019 року. Однак суд закрив провадження у зв'язку із закінченням строку притягнення особи до адміністративної відповідальності.

Наразі Фурсін є депутатом Одеської обласної ради від фракції «Опозиційна платформа - За життя». Працівники Нацагентства проводять перевірку його декларації за 2020 рік. Результатів ще немає.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції встановило, що нардеп від фракції «Слуга народу» Андрій Холодов не вказав вартість двох гаражів. Також Нацагентство встановило, що інший член цієї фракції Артем Нагаєвський забув вказати у декларації вартість своєї автівки.

Крім того, Нацагентство скерувало до суду кілька протоколів про можливе адміністративне правопорушення стосовно нардеп Гео Лероса. На думку органу, той в умовах реального конфлікту інтересів скерував до президента Володимира Зеленського депутатське звернення, яке становило його приватний інтерес.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: