Нардеп від «Слуги народу» Нагаєвський не задекларував вартість автівки – НАЗК

Читать на русском
У Нацагентстві із запобігання корупції закінчили перевірку декларації члена українського парламенту від пропрезидентської фракції і знайшли порушення.
Артем Нагаєвський (зліва)

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Артем Нагаєвський не зазначив у декларації вартості свого автомобіля, що є адміністративним правопорушенням.

Про це йдеться у висновку Національного агентства з питань запобігання корупції щодо перевірки декларації депутата за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

У документі вказується, що Нагаєвський задекларував автомобіль Mercedes-Benz B180 2015 року випуску, але не зазначив вартості транспортного засобу. У Нацагентстві зазначили, що політик не скористався можливістю надати пояснення. НАЗК встановило, що згідно з договором купівлі-продажу автівки, її вартість становить 413 040 грн.

За даними НАЗК, Нагаєвський не задекларував також причіп для човнів. Але сам політик надав потім інформацію, що цей причіп коштує 19 тисяч грн. Ця інформація також підтверджується довідкою Міністерства внутрішніх справ.

Артем НагаєвськийНародний депутат України

«Таким чином, суб'єкт декларування у розділі 6 декларації зазначив недостовірні відомості, які відрізняються від достовірних на суму 432 040 грн, чим не дотримав вимоги пункту 3 частини 1 статті 46 Закону «Про запобігання корупції». У діях суб'єкта встановлено ознаки правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 172-6 КУпАП», – наголошують у НАЗК.

В органі додали, що наразі не складали адміністративного протоколу на депутата і відповідно не скеровували його до суду. Відповідно до ч. 4 ст. 172-6 КУпАП, Нагаєвському може загрожувати штраф від 17 000 до 42 500 грн.

Водночас у НАЗК не знайшли конфлікт інтересів у декларації нардепа або ознак незаконного збагачення чи необґрунтованого активу.

У коментарі «Слово і діло» Нагаєвський повідомив, що всі виявлені Нацагентством порушення пов'язані лише з неточностями заповнення документа. Він пояснив, що не подав вартості автівки, оскільки не зберіг договору купівлі-продажу.

«У НАЗК це розцінили, як недостовірні відомості, незважаючи на наявність в декларації і автомобіля, і його характеристик, що дають можливість оцінити його... В 2020 році купив причіп за 19 тис. грн і не вказав в декларації. Помилково не вказав, бо він малоцінний, вартість значно менше 100 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб», – сказав політик.

На думку Нагаєвського, головним під час перевірки є той факт, що за її результатами не встановлено наявності конфлікту інтересів, ознак незаконного збагачення або необґрунтованості активів.

Нагадаємо, Печерський суд закрив спочатку один протокол про конфлікт інтересів у Нагаєвського, а згодом – ще один.

Раніше як повідомляли журналісти програми «Схеми», Нагаєвський через 4 дні після складання присяги нардепа, тобто 2 вересня 2019 року, написав звернення до ексміністра внутрішніх справ Авакова. В ньому він просив вжити заходів поліцейського реагування щодо злочину, вчиненого проти нього особисто. Пізніше він ще раз звернувся до Авакова зі схожим питанням, але в межах іншого кримінального провадження. У відповідь на ці звернення ексглава МВС повідомив, що обидві справи, в яких звертався Нагаєвський, були порушені за його заявами. Також у цих провадженнях були надані вказівки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: