Нардепка від ЄС не вказала в декларації фірму свого чоловіка – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційний орган провів перевірку щорічної декларації члена українського парламенту і знайшов там певні невідповідності.
Іванна Климпуш-Цинцадзефото: povaha.org.ua

Народна депутатка від фракції «Європейська солідарність» Іванна Климпуш-Цинцадзе не задекларувала фірму свого чоловіка, який володіє всіма корпоративними правами компанії та є її кінцевим власником.

Про це йдеться у висновку Національного агентства з питань запобігання корупції за результатами перевірки декларації за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, Нацагентство встановило, що станом на 31 грудня 2020 року чоловік нардепки Климпуш-Цинцадзе володів 100% корпоративних прав приватної фірми «Дімайнінг Експертс» і, відповідно, був її кінцевим бенефіціарним власником.

У своїх поясненнях депутатка зазначила, що її чоловік під час заповнення нею декларації відмовився надати інформацію про те, що йому належать 100% корпоративних прав ТОВ «Дімайнінг Експертс». До того ж, як вона стверджувала, фірма станом на кінець 2020 року була непрацюючою.

Однак Нацагентство ці пояснення не врахувала, оскільки, згідно реєстру юридичних осіб, станом на 31 грудня 2020 року ця фірма належала чоловіку Климпуш-Цинцадзе, а саме створення компанії було лише в серпні 2020 року.

Таким чином, нардепка недостовірно заповнила декларацію, проте вартість корпоративних прав ТОВ «Дімайнінг Експертс» складає лише 5000 грн. Цього недостатньо для складання протоколу про адміністративне правопорушення або складання обґрунтованого висновку щодо ймовірного недостовірного декларування (кримінальне правопорушення). Також НАЗК не знайшло ознак конфлікту інтересів, незаконного збагачення або необґрунтованих активів у декларації депутатки.

Нагадаємо, НАЗК склало адмінпротокол про подарунок нардепу Климпуш-Цинцадзе у вигляді авіаперельоту. Як вона пояснила у Facebook, цей епізод стосується останніх її днів роботи в уряді. Тоді політика запросили бути спікеркою на конференції в Одесі та оплатили дорогу в її вихідний день. Цей захід організовували громадські організації.

Печерський суд закрив цей протокол, оскільки закінчився максимальний строк для накладання стягнення за це правопорушення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: