У Києві піднімуть ціни на проїзд у громадському транспорті

Читать на русском
Столиця готується до підвищення тарифів на проїзд у комунальному громадському транспорті. Міська влада вже розпочала процедуру.
kyivcity.gov.ua

Столиця готується до підвищення тарифів на проїзд у комунальному громадському транспорті. Міська влада вже розпочала процедуру.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Ціну на проїзд піднімуть, щоб зберегти стабільну роботу комунальних перевізників. Адже через підняття тарифів на енергоносії може паралізувати роботу транспортних підприємств.

Наразі місто чекає пропозиції від комунальних підприємств щодо економічного обґрунтування тарифу. Після цього буде сформована обґрунтована вартість проїзду, і буде подано пропозицію на обговорення громадськості.

Скільки в Україні коштує проїзд у громадському транспорті та як ціна змінювалася у столиціЯк з часів незалежності і до сьогодні збільшувалася вартість проїзду у столиці та чим це обґрунтовували чиновники, а також якою є вартість проїзду в інших містах країни, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Зауважимо, що цього літа вже подорожчав проїзд у Львові, Полтаві, Миколаєві, Запоріжжі та інших містах.

«Ми якомога довше відтерміновували момент підвищення вартості проїзду. Сьогодні ж, коли місто вжило заходів, щоб не підвищувати тариф на теплоносій для населення, а компенсувати різницю за рахунок місцевого бюджету, збільшувати фінансування на і так дотаційний громадський транспорт просто неможливо. Такий крок може спричинити недофінансування міських програм, які є критично важливими для багатьох киян», – розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Водночас всі пільги продовжать діяти.

Нагадаємо, у Чернігові подорожчав проїзд у громадському транспорті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: