У Дніпрі в будинку для літніх людей загорілася проводка, загинули п'ятеро людей

Читать на русском
У Дніпрі сталася пожежа в будинку для літніх людей. На місці загинуло п'ять жінок. Поліція розслідує справу як порушення пожежної безпеки.
ілюстративне фото

У Дніпрі сталася пожежа в будинку для літніх людей. На місці загинуло п'ять жінок. Поліція розслідує справу як порушення пожежної безпеки.

Подробиці розповіли у пресслужбі поліції Дніпропетровської області.

Скільки пожеж в Україні сталося на соціально значущих об’єктах за останні 5 роківЩорічна кількість пожеж у школах, лікарнях, будинках для літніх людей, коледжах вражає. Судових вироків щодо винних набагато менше.

Інформація про трагедію надійшла до поліції сьогодні.

«Попередньо встановлено, що в одній із кімнат на другому поверсі будинку, де виявлено загиблих, сталося коротке замикання та загоряння електропроводки. Жінки могли отруїтися чадним газом. Тіло загиблих спрямоване на проведення судово-медичної експертизи для встановлення причин смерті», - сказано в повідомленні.

Загиблим було від 75 до 89 років.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) ККУ. Санкція статті – до 8 років ув'язнення.

Також повідомляється, що поліцейські у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу затримали адміністратора закладу. Буде призначено необхідні експертизи. Слідство продовжується.

Нагадаємо, в 2019 року в Дніпрі також сталася пожежа в будинку для літніх людей.

У січні 2021 року сталася пожежа в будинку для літніх людей «Золотий час» у Харкові. Загинули 15 людей. Під суд підуть чотири особи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: