Пожежа у Харкові: суд заарештував орендаря будинку престарілих

Читать на русском
Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для орендаря пансіонату В'ячеслава Кравченка. Він заарештований без права внесення застави до березня.
фото з відкритих джерел

Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для орендаря пансіонату В'ячеслава Кравченка, якого підозрюють в порушенні вимог пожежної безпеки в установі.

Засідання суду в суботу, 23 січня, транслював YouTube-канал «Судова влада України».

Скільки пожеж в Україні сталося на соціально значущих об’єктах за останні 5 роківЩорічна кількість пожеж у школах, лікарнях, будинках для літніх людей, коледжах вражає. Судових вироків щодо винних набагато менше.

Орендаря пансіонату заарештували на два місяці без права внесення застави.

«... дії Кравченка, за вчинення яких він отримує підозру, носять характер тяжкого кримінального злочину проти громадської безпеки, що призвело до загибелі 15 осіб і спричинення шкоди здоров'ю 5 осіб ... Застосування більш м'яких заходів неможливо, тому обираємо запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб, у межах терміну досудового розслідування. Тобто, до 21 березня 2021 року включно», - сказала суддя.

При цьому захист просив цілодобовий домашній арешт з вилученням закордонного паспорта, щоб підозрюваний не міг виїхати з країни.

Сам підозрюваний заявив в суді, що він співпрацює зі слідством і хоче допомогти розібратися в ситуації.

Нагадаємо, 21 січня у Харкові сталася масштабна пожежа в будинку для літніх людей. Загинули 15 осіб, 5 постраждали. Кабмін на доручення президента створив спецкомісію для розслідування трагедії.

Глава Нацполіції Ігор Клименко заявив, що ймовірною причиною смертельної пожежі могли стати ремонтні роботи газового обладнання, які саме проводилися у будівлі.

Правоохоронці затримали та оголосили про підозру чотирьом причетним до роботи закладу особам.

Державна комісія, яка розслідує причини пожежі у Харкові, завершить свою роботу до 19 лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: