Пожежа в будинку для літніх людей: в МВС пояснили велику кількість загиблих

Читать на русском
Врятувати стареньких, які загинули під час пожежі в Харкові не змогли через те, що вони перебували на другому поверсі та були малорухомими, а вогонь швидко поширився.

Врятувати стареньких, які загинули під час пожежі в Харкові не змогли через те, що вони перебували на другому поверсі та були малорухомими, а вогонь швидко поширився.

Про це доповів президенту Володимиру Зеленському перший заступник голови МВС Сергій Яровий, повідомляє пресслужба ОП.

«Під час з'ясування обставин було встановлено, що в будинку можуть знаходитися люди похилого віку. До місця були направлено підрозділи ДСНС в достатній кількості для того, щоб виконати завдання з гасіння та рятування людей. По прибуттю о 15:15 ситуація була наступна: виривалося полум'я по периметру всієї будівлі, а також густий чорний дим. З вікон було видно, що вогонь поширився на весь другий поверх. Також горіло перекриття між першим і другим поверхами», - розповів Яровий.

На місці пожежі працювало 13 одиниць техніки та 50 рятувальників. Були врятовані 9 осіб, їх госпіталізували.

Зеленський оголосив 23 сiчня днем жалоби в Україні23 січня буде оголошено день жалоби на загальнодержавному рівні за загиблими у пожежі в Харкові у будинку для літніх людей.

«Але, на жаль, на другому поверсі були виявлені загиблими 15 осіб», - додав представник МВС.

«Люди були лежачими, але хто встановив у будинку на вікнах грати?» - запитав президент.

Йому пояснили, що будинок для літніх людей був приватним і працював незаконно. Люди перебували тут нелегально, за їхнє утримання платили родичі.

Президент також поспілкувався з місцевими жителями, які живуть по сусідству з будинком, який згорів. Вони розповіли про те, як давно функціонував цей будинок, і які кроки намагалися здійснити для припинення його діяльності, а також про вчорашні події.

Нагадаємо, 21 січня в Харкові сталася масштабна пожежа в будинку для літніх людей. Рятувальники повідомили про 15 жертви та 5 постраждалих. Кабмін за дорученням президента створив спецкомісію для розслідування трагедії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: