Пожежа в будинку для літніх людей у Харкові: судитимуть чотирьох осіб

Читать на русском
Правоохоронці передали до суду справу про смертельну пожежу в харківському будинку для літніх людей Золотий час.
фото ДСНС

Правоохоронці передали до суду справу про пожежу у харківському будинку для літніх людей «Золотий час», яка сталася у січні 2021 року і забрала життя 15 людей.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора у вівторок, 15 червня.

Скільки пожеж в Україні сталося на соціально значущих об’єктах за останні 5 роківЩорічна кількість пожеж у школах, лікарнях, будинках для літніх людей, коледжах вражає. Судових вироків щодо винних набагато менше.

«... Направлено до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 270 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Серед обвинувачених - власник будівлі, орендар будинку і його дружина - директор закладу і адміністратор, який координував роботу пансіонату і при цьому не був офіційно працевлаштований.

За даними слідства, будинок в Харкові використовувався для розміщення літніх людей, як геріатричний пансіонат. Його причиною стало порушення вимог пожежної безпеки, як при будівництві так і при експлуатації будівлі.

Нагадаємо, 21 січня у Харкові в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для стареньких, виникла пожежа на другому поверсі. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, проте пізніше їхня кількість зросла до 15. Всього всередині будинку на момент трагедії було 33 людини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: