ТСК у Раді озвучила причини Іловайської трагедії

Читать на русском
Основною причиною, що призвела до Іловайської трагедії, є неналежна організація оборони країни, заявили в Раді.
Мар'яна Безуглафото з відкритих джерел

Основною причиною, що призвела до Іловайської трагедії, є неналежна організація оборони країни.

Про це під час брифінгу 15 листопада повідомила заступник комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голова ТСК ВР Мар'яна Безуглая, передає Укрінформ.

Іловайська трагедія: хто винен у невдачах українських військовихІнформація Офісу генерального прокурора не проливає світла на причини трагедії під Іловайськом в 2014 році.

«ТСК вважає, що основними причинами, що призвели до Іловайської трагедії, є неналежна організація оборони країни, як системи політичних, економічних, соціальних, військових, інформаційних, правових, організаційних та інших заходів щодо захисту держави в умовах збройної агресії», - наголосила Безуглая.

В оприлюднених висновках ТСК зазначено, що Іловайська трагедія мала тяжкі наслідки не лише з військової, а й з політичної точки зору.

Також у ТСК назвали фактори, які, на їхню думку, зумовили те, що відбувалося під Іловайськом, зокрема: невведення воєнного стану, що призвело до дезорганізації управління воєнними діями; помилкові кадрові рішення та дії політико-військового керівництва; неприйняття політичним та військовим керівництвом вичерпних заходів щодо деблокування Іловайського угруповання та організації коридору для виведення українських військ з оточення.

При цьому Безугла поскаржилася, що чиновники Міноборони та Генштабу часів Іловайської трагедії блокували роботу попередньої комісії Ради з цього питання. Нинішній склад ТСК продовжить розпочату роботу.

Нагадаємо, в Офісі генпрокурора заявили, що матеріали документи про Іловайську трагедію будуть розсекречені. Пізніше в ОГП уточнили, про які документи йдеться.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: