Україна направила до Гаазького трибуналу матеріали про Іловайськ та бої за Донецький аеропорт

Читать на русском
Заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов підписав та направив до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду інформацію про воєнні злочини з боку РФ.
Штаб ООС(архів).

Заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов підписав та направив до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду інформацію про воєнні злочини з боку РФ.

Як повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, Україна зібрала факти про вбивства українських військових під час подій під Іловайськом 29 серпня 2014 року та при обороні Донецького аеропорту 19-21 січня 2015 року.

Роковини Іловайська: як нардепи та чиновники виконували обіцянки щодо розслідування причин трагедіїПокарати винних та притягти до відповідальності, завершити розслідування якнайшвидше, докладати всіх зусиль, щоб люди дізнались правду про трагедію, обіцяли політики. Розслідування триває, засуджених немає.

Нагадаємо, 26-28 серпня 2014 року між українською і російською сторонами відбулися переговори про надання безпечних коридорів для виходу українських військових з оточення. Проте 29 серпня 2014 року Генштаб РФ дав наказ розстріляти з важкого озброєння колони українських військових під час виходу з оточення.

Під час бойових дій 366 українських військових загинули, 429 - отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 - потрапили до полону, 24 - зникли безвісти.

Також під час оборони Донецького аеропорту бойовики запросили режим «тиші» для евакуації з поля бою тіл загиблих та поранених. Проте перемир’я було використано для прихованого мінування позицій ЗСУ та після його завершення підриву.

Тоді загинуло 25 військовослужбовців, 22 - захоплено у полон, одного полоненого було вбито.

«Слово і Діло» пропонує подивитись, як нардепи, чиновники та керівництво країни виконували обіцянки щодо розслідування причин трагедії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: