Матеріали справи щодо Іловайскої трагедії будуть розсекречені – Венедіктова

Читать на русском
В Україні розсекретять матеріали справи про Іловайський котел, де в результаті нападу загинули близько 370 бійців ЗСУ.
Ірина ВенедіктоваФото из Facebook

В Україні розсекретять матеріали справи про бої під Іловайськом і сам «Іловайський котел». СБУ вже направила відповідні клопотання до Генштабу.

Про це заявила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова в Facebook у четвер, 5 серпня.

Роковини Іловайська: як нардепи та чиновники виконували обіцянки щодо розслідування причин трагедіїПокарати винних та притягти до відповідальності, завершити розслідування якнайшвидше, докладати всіх зусиль, щоб люди дізнались правду про трагедію, обіцяли політики. Розслідування триває, засуджених немає.

Вона, зокрема, розповіла, що сьогодні відбулася зустріч з рідними військових, загиблих, полонених або зниклих без вести під Іловайськом. На ній Венедіктова повідомила про рішення розсекретити матеріали справи про організацію і самі бойові дії під Іловайськом.

«Службою безпеки України вже направлені відповідні клопотання про розсекречення документів до Генерального штабу ЗС України та інші органи для прийняття відповідних рішень», - сказала вона.

Венедіктова уточнила, що на офіційному сайті Офісу генпрокурора буде розміщений спеціальний розділ про Іловайську трагедію, в якому будуть міститися інформація про хід і результати слідства і розсекречені матеріали справи.

Нагадаємо, Іловайська трагедія сталася 29 серпня 2014 року. Тоді російські збройні формування напали на українських військових, які в рамках гуманітарних домовленостей з РФ виходили з оточення по «зеленому коридору».

У так званому «іловайському котлі» загинули 366 українських військових, 429 отримали поранення, а 300 - потрапили в полон бойовиків. Ще 24 військових ЗСУ пропали без вісті.

У 2020 році Офіс генпрокурора назвав причину Іловайської трагедії.

А у квітні цього року Україна направила до Гаазького трибуналу матеріали про бої під Іловайськом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: