Зеленський про Іловайску трагедію: розслідування має показати результат

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський сьогодні в Києві після церемонії з нагоди Дня пам'яті захисників України виступив зі зверненням.
фото ОПУ

Українська влада повинна зробити все, щоб Іловайська трагедія не була забута, а винні в ній були покарані.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в Києві після церемонії з нагоди Дня пам'яті захисників України, передає пресслужба ОПУ в суботу, 29 серпня.

Роковини Іловайська: як нардепи та чиновники виконували обіцянки щодо розслідування причин трагедіїПокарати винних та притягти до відповідальності, завершити розслідування якнайшвидше, докладати всіх зусиль, щоб люди дізнались правду про трагедію, обіцяли політики. Розслідування триває, засуджених немає.

За словами президента, держава і суспільство повинні пам'ятати всіх українських героїв, які загинули в результаті Іловайской трагедії.

«У цей день відбулася Іловайська трагедія,«Іловайский котел». Ми не повинні забувати цей день, не повинні забувати кожне ім'я, прізвище, які сьогодні звучало. Сьогодні 40 хвилин ми оголошували прізвища, імена та по батькові наших хлопців. На жаль, ми не можемо скоротити цей час, але ми можемо, як держава, зробити все, щоб цей час не збільшувалася взагалі. Тому слава нашим героям, нашим хлопцям, слава тим, хто сьогодні на фронті захищає Україну від російської агресії», - заявив він.

Зеленський підкреслив, що правоохоронні органи, якою б гіркою не була правда, повинні показати результати розслідування.

«Я знаю, що створений в Генеральній прокуратурі департамент війни, саме для того, щоб розслідувати такі гучні, на жаль, криваві справи. Будемо сподіватися, що вони будуть в цьому напрямку йти вперед», - додав він.

Нагадаємо, в Україні 29 серпня відзначають День пам'яті захисників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: