САП скерує до суду справу «плівок Вовка» у червні 2022 року

Читать на русском
Слідча суддя ВАКС Оксана Олійник обмежила строки на ознайомлення з матеріалами в справі про можливе захоплення влади суддями Окружного адмінсуду Києва.
Слово і діло

Слідча суддя ВАКС Оксана Олійник обмежила строки на ознайомлення з матеріалами в справі про можливе захоплення влади суддями Окружного адмінсуду Києва. Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.

Про це пише пресслужба відомства.

Тепер на все про все адвокати й підозрювані матимуть час до 15 червня 2022 року. Після цього дня вони будуть вважатися такими, що ознайомлені з матеріалами справи і її можна буде скерувати до суду.

Матеріалів справи - 220 томів і аудіозаписи розмов суддів.

Детектив повідомив під час засідання, що більшість підозрюваних та захисників умисно затягує ознайомлення. До прикладу, підозрюваний глава ОАСК Павло Вовк і його заступник Євген Аблов за понад 6 місяців так і не змогли розпочати ознайомлення.

Адвокати намагалися заперечити затягування, а головним аргументом було те, що їх нібито не повідомили належним чином про відкриття матеріалів справи.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства, Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація приймала замовні рішення у власних інтересах, а також політичних еліт і бізнес-кіл. Зокрема, для цього глава ОАСК нібито використовував схему з надання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій або фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом і з заздалегідь визначеним результатом.

Окрім того, зазначена організація намагалася захопити владу в Україні, отримавши контроль над вищою радою правосуддя та Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Для цього вони нібито приймали рішення в інтересах деяких чиновників, а ті, своєю чергою, призначали в ВРП і ВККС підконтрольних ОАСК осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: