Підробка COVID-сертифікатів: поліція завела справу на чиновниць у Мукачеві

Читать на русском
У Мукачеві поліція викрила двох працівниць міськради у підробці та використанні фальшивих COVID-сертифікатів про вакцинацію.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

Дві працівниці міської ради Мукачева подали до відділу кадрів підроблені сертифікати про вакцинацію від COVID-19. На них заведено справу, і тепер жінкам загрожує штраф або обмеження волі.

Про це повідомляє поліція Закарпатської області.

Згідно з повідомленням, фігурантки купили підроблені документи, заплативши за кожен 1 500 гривень. При цьому жінки не проходили ніяких медичних маніпуляцій.

«Співробітники Мукачівського районного управління поліції встановлюють особу, яка виготовила підробку. Самі ж фігурантки відмовляються пояснити, де придбали фальшивий документ», - йдеться в повідомленні.

У Мукачеві поліція викрила двох працівниць міськради у підробці та використанні фальшивих COVID-сертифікатів про вакцинацію.
zk.npu.gov.ua

При цьому, чиновницям оголосили про підозру у використанні підробленого документа. Обвинуваченим загрожує від штрафу до двох років обмеження волі.

Підробка сертифіката вакцинації: як карають в інших країнахЯке покарання загрожує у різних країнах за підробку сертифіката вакцинації від COVID-19 – на інфографіці.

Нагадаємо, що за тиждень поліція порушила понад 100 справ через підробку COVID-сертифікатів.

Також, на Закарпатті на вокзалі продавали фейкові COVID-довідки пасажирам.

Раніше ми повідомляли, що кіберполіція викрила ще одного юнака у підробці «Дії».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: