Київська область вводить COVID-сертифікати на транспорт

Читать на русском
На тлі погіршення ситуації з коронавірусом, у Київській області прийняли рішення посилити обмеження на користування громадським транспортом.
Фото з відкритих джерел.

На тлі погіршення ситуації з коронавірусом, у Київській області прийняли рішення посилити обмеження на користування громадським транспортом. Нові правила набирають чинності вже з 13 листопада.

Як інформує пресслужба Київської обласної державної адміністрації, аби скористатися громадським транспортом у Київській області, необхідно мати при собі один із документів:

Хто може перевіряти у громадян сертифікати вакцинації – коментар НацполіціїКонкретно поліція може перевірити сертифікати як у всіх, так і вдатися до вибіркової перевірки сертифікатів

  • COVID-сертифікат, який підтверджує повний курс вакцинації;
  • негативний ПЛР-тест або експрес-тест, що були зроблені не пізніше ніж за 72 години до поїздки;
  • довідку про одужання від коронавірусу. Водночас вона повинна бути підтверджена у Єдиному державному вебпорталі електронних послуг з використанням застосунку Дія.

Дата скасування обмежень наразі невідома.

Нагадаємо в Україні до кінця року діє адаптивний карантин, країну поділили на зони. У «червоній» зоні 16 областей. З 1 листопада до неї перейшов і Київ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: