Приблизно 10% сертифікатів вакцинації в Києві можуть бути підробленими – Рубан

Читать на русском
У Києві ведеться активна боротьба з підробками. По місту щодня працюють до 40 моніторингових груп.
Ілюстративне фотоnpu.gov.ua

В Україні відсутня кампанія, яка пояснювала б українцям переваги вакцинації. Через карантин і репресивні заходи типу відсторонення від роботи, багато українців, які бояться вакцинуватися, купують собі підроблені сертифікати про вакцинацію. У Києві кількість таких документів може досягати 10%.

Про це розповів начальник Головного управління Держспоживслужби в Києві Олег Рубан в ефірі телеканалу "Україна 24".

Підробка сертифіката вакцинації: як карають в інших країнахЯке покарання загрожує у різних країнах за підробку сертифіката вакцинації від COVID-19 – на інфографіці.

«Приблизно 10% таких документів сумнівні. Загальна проблематика - антивакцинаційна кампанія в цілому. Деякі політики, медики та публічні особи відзначають, що вакцинація – загроза для життя людства. На жаль, боротьба з антивакцинаторами дуже слабка. Це необхідно змінювати на державному рівні» – зазначив він.

Рубан додав, що в Києві ведеться активна боротьба з підробками. По місту щодня працюють до 40 моніторингових груп, які уважно перевіряють наявність СOVID-сертифікатів про щеплення або негативного тесту на коронавірус у киян та гостей столиці.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров'я України розробляють варіант проведення в Україні так званої ковідної амністії. Її суть полягає в тому, що людині, яка була викрита на використанні підробленого сертифіката про вакцинацію, буде дозволено зробити щеплення від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: