Відповідальність за підробку COVID-документів: законопроєкт прийнято за основу

Читать на русском

Рада ухвалила за основу урядовий законопроєкт, яким планують посилити відповідальність за підробку COVID-документів.
фото з відкритих джерел

Верховна рада ухвалила за основу урядовий законопроєкт, яким планують посилити відповідальність за підробку COVID-документів.

Відповідне рішення було ухвалено на позачерговому засіданні у вівторок, 2 листопада.

Як в Україні карають за фальшиві COVID-сертифікати та хто має перевіряти справжність документаЩо загрожує за підробку сертифікатів вакцинації та хто має перевіряти справжність документа, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підробку документів щодо проведення профілактичних щеплень (№6084) підтримали 282 депутати.

«Проектом Закону встановлюється відповідальність за використання особою завідомо підроблених або фальсифікованих документів, які підтверджують проведення профілактичних щеплень, що матиме результатом покращення епідемічної ситуації та захист населення від хвороб. Також встановлюється відповідальність за внесення медичним працівником завідомо неправдивих відомостей до медичної документації щодо проведення профілактичних щеплень», - розповіли у Раді.

Яке покарання і за підробку яких документів пропонують запровадити – на інфографіці «Слово і діло».

Нагадаємо, сьогодні нардепи також ухвалили постанову, згідно з якою в Раду пускатимуть лише із сертифікатом вакцинації або ПЛР-тестом.

Напередодні глава Кабміну Денис Шмигаль доручив посилити перевірки сертифікатів вакцинації у «червоних» зонах, а саме – у ТРЦ та кафе.

Раніше ми писали про те, хто має обов'язково вакцинуватися від COVID-19 та що загрожує за відсутність COVID-сертифікату у «червоній» зоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: