Бажання Ткаченка піти у відставку стало для багатьох депутатів несподіванкою – нардеп

Читать на русском
Багато депутатів від СН хотіли б вислухати Ткаченка і дізнатися, що конкретно підштовхнуло його до відходу у відставку
Олександр ТкаченкоFacebook

Бажання міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка покинути свою посаду стало для парламентської фракції «Слуг народу» дуже сильною несподіванкою. Зараз депутати можуть не проголосувати за його відставку.

Про це заявила народний депутат від СН Олена Мошенець в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Для мене остання заява Ткаченка була несподіваною, тому що це точно не та кандидатура, яка обговорювалася протягом останніх місяців, її точно не обговорювали. Якщо звернути увагу на реакцію, зокрема моїх колег, то багато хто відкрито заявляє про те, що навіть не будуть підтримувати, за це голосувати» - пояснила вона.

Ткаченко звільняється з посади міністра культури: як він виконував обіцянкиОлександр Ткаченко на посаді міністра культури виконав 46 відсотків обіцянок. 11 листопада він подав у відставку.

Нардеп додала, що багато її колег по фракції хотіли б вислухати Ткаченка - щоб той пояснив, які конкретно причини підштовхнули його до написання заяви про відставку.

«Ми насправді всі його підтримуємо, це наш колега, який з нами йшов. Я чесно вважаю, що він є професіоналом своєї справи і як ніхто розбирається в тому напрямку, який було йому делеговано в Кабміні. Чому так сталося - цікаво. Мені хочеться вірити, що це не просто емоції, які виникли в конкретний проміжок часу через те, що є певні непорозуміння в Кабміні. Я вважаю, що це робочі питання, такі речі не потрібно виносити, а якраз обговорити на фракції, можливо, знайти якісь шляхи подальшого розвитку» - сказала вона.

Нагадаємо, що міністр культури та інформполітики України Олександр Ткаченко 11 листопада подав заяву про відставку зі своєї посади. Він пояснив своє рішення незгодою з позицією ОПУ і КМУ з питання Держкіно, а також з розподілом бюджету на 2022 рік.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: