Міністр Олександр Ткаченко подасть у відставку – ЗМІ

Читать на русском
Міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко вранці 11 листопада подасть заяву про відставку до голови ВР.
Фото з відкритих джерел.

Міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко вранці 11 листопада подасть заяву про відставку до голови ВР.

Як пише УП, він зробить це через відокремлення Держкіно від Мінкульту.

Які кадрові перестановки пережив Кабмін ШмигаляВ уряді Шмигаля вже третій міністр охорони здоров'я та економіки, другий міністр оборони. Яких кадрових змін зазнав Кабмін – на інфографіці.

За інформацією видання, 10 листопада Кабмін на таємному засіданні проголосував за відокремлення Держкіно. Ткаченко дізнався про це постфактум, оскільки у цей час був у відрядженні в Парижі.

«Фактично, з подачі ОПУ Кабмін без погодження з Мінкультом перебрав повноваження до Держкіно щодо формування та реалізації політики в сфері кіно. Юридично такий орган, як Держкіно, не може залишатись у статусі ЦОВВ. Тепер Держкіно має стати Міністерством кіно», – розповів співрозмовник УП.

Йдеться про передачу операційних функцій у відповідні центральні органи виконавчої влади – Держмистецтв, Держкіно, донедавна Держтуризму, Держетнополітики тощо, коли за міністерством залишалася функція формування політики, стратегій та координація діяльності ЦОВВ та регіонів у сфері культури й медіа.

Нагадаємо, уряд Дениса Шмигаля працює 1 рік та 8 місяців.

Кадрова політика під час президентства Володимира Зеленського відрізняється своєю нестабільністю, тож чекати можна чого завгодно. «Слово і діло» згадало, які зміни відбулися у Кабміні під час його роботи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: