У ЗСУ заявили, що готові знищувати диверсантів, які проникнуть з Білорусі

Читать на русском
Українські військові готові жорстко припиняти спроби прориву кордону з Білоруссю. Вони заявили про можливе проникнення диверсантів під виглядом мігрантів.
Опереативне командування Захід

Українські військові готові жорстко припиняти спроби прориву кордону з Білоруссю. Вони заявили про можливе проникнення диверсантів під виглядом мігрантів.

Про це йдеться в повідомленні 61-ї окремої піхотної єгерської бригади.

У ЗСУ попередили, що диверсанти, які можуть маскуватися під мігрантів, при спробі потрапити на територію України з Білорусі – будуть знищені.

Військові наголосили, що не застосовуватимуть зброю проти мігрантів.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

«Деякі видання невірно подали і поширили повідомлення від 13 листопада 2021 року. Військовослужбовці ніяк не будуть застосовувати зброю проти мігрантів. Разом з тим, під виглядом мігрантів можуть проникати диверсійно-розвідувальні групи противника і саме для боротьби з ними призначена наша військова частина», – пояснюють у бригаді.

Нагадаємо, на кордоні Білорусі з європейськими країнами вже кілька місяців перебувають тисячі мігрантів із країн Африки та Близького Сходу. У листопаді криза загострилася: групи мігрантів намагалися прорвати кордон, Польща та Литва у відповідь запровадили режим надзвичайної ситуації. У нинішній кризі Європа звинувачує Олександра Лукашенка.

У разі проникнення на територію України з Білорусі мігрантів, прикордонники використовуватимуть законні механізми для їхнього повернення.

Наразі ситуація на кордоні України та Білорусі спокійна і контрольована, проте прикордонникам слід готуватися до можливого напливу мігрантів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: