Україна посилює охорону кордону з Білоруссю

Читать на русском
Україна посилює захист на кордоні з Білоруссю та готова до можливих провокацій. Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін.
Фото з відкритих джерел.

Україна посилює захист на кордоні з Білоруссю та готова до можливих провокацій. Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін.

За його словами, ситуація на кордоні повністю контролюється, пише «РБК-Україна».

Скільки Україна щороку витрачає коштів на проєкт «Стіна»Скільки Україна щороку витрачає на будівництво проєкту «Стіна», дивіться на інфографіці «Слово і діло».

«Сусіди повинні усвідомлювати, що українські кордони підготовлені до подібних провокацій. Вже прораховано ймовірні напрямки, якими можуть дістатися України мігранти», - розповів він.

Єнін зазначив, що вживаються заходи щодо інженерного облаштування ділянки державного кордону України з Білоруссю.

За його словами, органи охорони держкордону України посиляться особовим складом, технікою та спеціальними засобами, у тому числі безпілотниками та службовими собаками.

Нагадаємо, на білорусько-польському кордоні з 8 листопада знаходиться група приблизно з 4 тисяч мігрантів, які намагаються потрапити через Польщу до Німеччини. Напередодні вони намагалися прорвати кордон.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що потоками мігрантів керують спецслужби Білорусі. У відповідь Олександр Лукашенко, який відреагував на кризу з мігрантами на кордоні з Польщею, назвав боротьбу польських військових проти мігрантів шантажем і пригрозив втручанням Росії в ситуацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: