Латвійський суд відхилив першу скаргу на обов'язкову вакцинацію

Читать на русском
Суд зауважив, що суспільство від обов’язкової вакцинації отримує набагато більше користі, ніж шкоди, яка завдана правам людей.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Латвійський суд відхилив позов приватних осіб, які намагаються оскаржити правила Кабінету міністрів, що визначають обов'язкову вакцинацію від COVID-19 для низки професій.

Про це пише видання Delfi.

Зазначається, що даний випадок став першим подібним позовом в країні, який було розглянуто в суду. Скаргу подала чиновниця Міністерства добробуту Сандра Руцька разом із чоловіком та донькою.

Зомбі-апокаліпсис-2021. Колонка Леоніда ШвецяМова, звісно, не про актуальну небезпеку повстання покійників із могил. А ось змоделювати ситуацію, коли потрібна міжнародна співпраця, щоб подолати смертельну небезпеку для людства, дуже корисно.

У ході розгляду позову, суд визнав, що обов’язкова вакцинація обмежує права людини на приватне життя, вільний вибір професії та робочого місця. Втім, рішення Кабінету міністрів обумовлено необхідністю захисту епідеміологічної безпеки суспільства та забезпечення безперервних важливих державних функцій на користь громадян.

Водночас суд зауважив, що суспільство від обов’язкової вакцинації отримує набагато більше користі, ніж шкоди, яка завдана правам людей.

При цьому, суд не зважив на занепокоєння позивачів щодо безпеки вакцин, оскільки позивачі керувалися загальними сумнівами, не вказавши на жодне порушення, допущене при видачі дозволу на продаж вакцин.

Нагадаємо, що у ВООЗ засудили вакцинацію дітей від COVID-19.

Раніше ми повідомляли, що МОЗ України планує розширити список професій для обов'язкової вакцинації від коронавірусу.

В Україні станом на 13 листопада хоча б одну дозу вакцини від коронавірусу отримали понад 12 мільйонів осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: