У МОЗ Латвії мають намір оголосити мобілізацію лікарів

Читать на русском
У п'ятницю, 29 жовтня, МОЗ Латвії планує подати уряду запит щодо оголошення в країні мобілізації через ситуацію з коронавірусом, яку хочуть запровадити вже 2 листопада.

У п'ятницю, 29 жовтня, МОЗ Латвії планує подати уряду запит щодо оголошення в країні мобілізації через ситуацію з коронавірусом, яку хочуть запровадити вже 2 листопада.

Про це повідомляє агентство Leta.

«Мобілізація означає, що цілеспрямовано плануються та готуються заходи військової чи цивільної оборони з метою запобігання загрозі державі або ліквідації її наслідків, використовуючи певні людські, матеріальні та фінансові ресурси», - цитує видання заяву голови центру медицини катастроф Служби невідкладної медичної допомоги Діти Хейберг.

Динаміка інфікованих та померлих від COVID-19 у 2021 роціВ Україні зростає добова кількість нових випадків коронавірусу та рівень смертності від COVID-19.

У МОЗ Латвії припустили, що наказ про мобілізацію буде оголошено 2 листопада. Очільник відомства Даніельс Павлютс зазначив, що планується часткова чи локальна мобілізація людських ресурсів.

Порядок денний про мобілізацію розсилатиме МОЗ. Відомство також визначить медичні спеціальності, на які вона поширюватиметься.

«У будь-якому разі мобілізованим лікарям платитимуть із державного бюджету», - додав міністр.

Хейбергпояснила, що повістки отримають співробітники приватних медустанов та медики, які не працюють у сфері охорони здоров'я. За відмову від мобілізації може загрожувати кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, з четверга, 20 жовтня, у Латвії впровадили локдаун - у країні оголошено комендантську годину з 20:00 до 5:00 та низку інших жорстких обмежень.

Також зазначимо, 8 жовтня влада Латвії ввела режим НС через коронавірус.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: