У ВООЗ засудили вакцинацію дітей від COVID

Читать на русском
У ВООЗ засудили широке застосування бустерних доз і щеплення дітей від коронавірусу, через те, що вкраїнах з низькими доходами люди все ще чекають перший укол вакцини.
Reuters

У ВООЗ засудили широке застосування бустерних доз і щеплення дітей від коронавірусу, через те, що вкраїнах з низькими доходами люди все ще чекають перший укол вакцини.

Про це повідомив Гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус.

Він заявив, що наразі немає сенсу вводити бустерні дози здоровим дорослим людям. Також засуджують й вакцинацію дітей, коли працівники охорони здоров'я, люди похилого віку та інші групи все ще чекають своєї першої дози в бідніших країнах.

У яких країнах роблять третє щеплення проти коронавірусуЯкі країни роблять третє щеплення проти коронавірусу та де планують ввести вакцинацію бустерною дозою, дивіться на інфографіці.

«Щодня у світі застосовується у шість разів більше бустерних доз, ніж перших уколів у країнах з низькими доходами», – зауважив Гебрейесус.

Нагадаємо, Коста-Ріка стала першою у світі країною, влада якої ввела обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для дітей віком від 5 до 11 років. Щеплення неповнолітнім почнуть робити з березня 2022 року.

Відомо, що в Україні почнуть прищеплювати від коронавірусу бустерною дозою вакцини тоді, коли відсоток вакцинованих двома дозами перевищить 70%. Зараз в кращому випадку можна говорити про 35% щеплених і то, якщо порахувати всіх, хто отримав хоча б одну дозу вакцини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: