Сейм Латвії дозволив звільняти нещеплених співробітників

Читать на русском
Тепер роботодавець має право вимагати від працівника COVID-сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти коронавірусу або одужання від інфекції.

У Сеймі Латвії ухвалили поправку до закону про контроль за поширенням коронавірусу - цей документ надає роботодавцям право звільняти співробітників, які не мають COVID-сертифікатів.

Про це повідомляє Delfi.

Законопроект підтримали 52 депутати Сейму, проти проголосували 27, а двоє – утрималися.

Динаміка інфікованих та померлих від COVID-19 у 2021 роціВ Україні зростає добова кількість нових випадків коронавірусу та рівень смертності від COVID-19.

Тепер роботодавець має право вимагати від працівника COVID-сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти коронавірусу або одужання від інфекції. У цьому співробітник зобов'язаний зробити перше щеплення пізніше, як за 10 робочих днів із моменту отримання цієї вимоги.

Якщо працівник не почне вакцинуватися або не завершить її до 15 листопада, то роботодавець отримує право усунути його від роботи на три місяці або звільнити. У приватному секторі відстороненому працівникові можуть зберегти зарплату, у державному – такої можливості не передбачено.

Згідно із законопроектом, роботодавець може перемістити такого співробітника на віддалену роботу до моменту отримання COVID-сертифікату.

Поправки набудуть чинності після затвердження президентом Латвії.

Раніше повідомлялося про те, що у МОЗ Латвії мають намір оголосити мобілізацію лікарів.

Зазначимо, 20 жовтня влада Латвії оголосила локдаун.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: