Біля берегів Франції авіаносець протаранив яхту

Читать на русском
Біля берегів Франції атомний авіаносець Шарль де Голль зіштовхнувся із вітрильною яхтою під прапором Польщі.
Фото: navalnews.com

Біля берегів Франції атомний авіаносець Шарль де Голль зіштовхнувся із вітрильною яхтою під прапором Польщі. Судно зазнало пошкоджень.

Про це повідомляє сайт Naval News із посиланням на ВМС Франції.

Закордон нам допоможе: як Британія і Туреччина відродять український флотЗа допомогою Великої Британії і Туреччини Україна в середньостроковій перспективі зможе відродити власний флот.

За даними Морської префектури Середземного моря, вранці 12 листопада авіаносець перебував у морі для тренувань біля військово-морської бази Тулону. О 7:30 команда корабля зауважила, що йде на таран 10-метрової яхти. Незважаючи на екстрений маневр, спрямований на ухилення від вітрильника, сталося зіткнення.

Як з'ясувалося, на борту вітрильника знаходилася лише одна людина, судно серйозно не постраждало – пошкодження обмежувалися втратою щогли.

Екіпаж Шарля де Голля за допомогою двох човнів закріпив вітрильник, щоб у складних погодних умовах (4-бального шторму з вітром 25 вузлів) відбуксувати його в порт.

Нагадаємо, у жовтні в Чорному морі корабель «Балта» ВМС ЗСУ через погану погоду отримав пошкодження та подав сигнал лиха.

Його відбуксирували до Одеси.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: