Путін доручив «Газпрому» збільшити постачання газу до Європи

Читать на русском
Президент РФ Володимир Путін доручив компанії «Газпром» збільшити постачання блакитного палива до сховищ у Європі після того, як завершиться закачування газу до підземних сховищ РФ.

Президент РФ Володимир Путін доручив компанії «Газпром» збільшити постачання блакитного палива до сховищ у Європі після того, як завершиться закачування газу до підземних сховищ РФ.

Про це повідомляє ТАРС.

«Після того, як завершаться роботи із закачування до підземних сховищ газу в Росії, до 7 або 8 листопада, розпочати планову роботу щодо підвищення обсягу газу у ваших ПСГ у Європі – в Австрії та в Німеччині», - заявив він.

Реверс газу в Україну: скільки газу та через які точки ГТС надходитьЧерез які точки газотранспортної системи відбувається реверс газу в Україну – на інфографіці.

Путін заявив, що закачування газу до європейських сховищ надасть можливість надійно, стабільно, ритмічно виконувати контрактні зобов'язання «Газпрому», постачати газ партнерам в осінньо-зимовий період.

«Окрім іншого, безумовно, створить більш сприятливу ситуацію на енергетичному ринку Європи в цілому», - додав він.

26 жовтня Німеччині зробили крок до того, щоб сертифікувати російський газопровід «Північний потік-2». Міністерство економіки ФРН проаналізувало надійність газових поставок та передало результати Федеральному відомству з мереж, яке є регулятором у цьому питанні.

Також нагадаємо, «Газпром» пригрозив припинити постачання газу до Молдови. Російський монополіст вимагає від молдавської сторони погасити борги.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: