Денісова через Саакашвілі звернулася до ООН

Читать на русском
Омбудсмен Людмила Денісова закликала Комітет ООН проти тортур відреагувати на застосування фізичної сили до Саакашвілі.
facebook.com/denisovaombudsman

Омбудсмен Людмила Денісова закликала Комітет ООН проти тортур відреагувати на застосування фізичної сили до екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Про це вона написала у Facebook у четвер, 11 листопада.

Затримання Саакашвілі: у чому звинувачують колишнього президента ГрузіїУ чому звинувачують колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Оприлюднено підтвердження застосування фізичної сили та завдання тілесних ушкоджень громадянину України, Голові Виконавчого комітету Національної ради реформ при Президентові України Міхеілу Саакашвілі співробітниками Спеціальної пенітенціарної служби під час поміщення до виправної установи №18 в місті Глдані.Відеозапис засвідчує факт катування та жорстокого поводження з Міхеілом, що є грубим порушенням статті 3 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод», - заявила Денісова.

За її словами, дії представників пенітенціарної служби Мін'юсту Грузії порушують статтю 7 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права та статті 1 Конвенції ООН проти тортур та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження та покарання.

Омбудсмен закликав Комітет ООН проти тортур і Європейський комітет із запобігання катуванням або нелюдському або такому, що принижує гідність, ставленні відреагувати на поводження з Саакашвілі.

Нагадаємо, 8 листопада Саакашвілі перевезли до тюремної лікарні у Тбілісі. Це не було погоджено з його родичами та адвокатами.

Сьогодні Саакашвілі оголосив про припинення голодування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: