Затримання коменданта «Ізоляції»: у поліції розповіли про розслідування катувань у в'язниці

Читать на русском
Слідчі Нацполіції та прокуратура понад рік розслідували злочини у донецькій в'язниці Ізоляція.
mvs.gov.ua

Слідчі Нацполіції та прокуратура понад рік розслідували злочини у донецькій в'язниці «Ізоляція». Крім затриманого сьогодні Дениса Куликовського, встановлено й інших причетних до тортур військових.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на брифінгу у вівторок, 9 листопада, повідомляє пресслужба МВС.

Затримано коменданта донецької в'язниці окупантів «Ізоляція»У Києві затримали Дениса Куликовського – колишнього коменданта в'язниці Ізоляція у Донецьку, де катували українських військових.

За його словами, правоохоронці провели допити потерпілих у в'язниці «Ізоляція», упізнання ними своїх катів та встановили 45 учасників організованої злочинної групи. У вересні цього року щодо 8 військових злочинців матеріали передано до суду для заочного засудження.

В.о. начальника ГУНП Донецької області Артем Кісько зазначив, що вже встановлено 166 осіб, які перебували у цій в'язниці.

«Але це не вичерпний список постраждалих, які перебували в цій в'язниці. Серед них двоє журналістів, співробітники прикордонної служби, міграційної служби, СБУ, а також Збройних сил України», - сказав він.

За його словами, поліцейським Донбасу вдалося встановити осіб, які належать до різних так званих гілок влади «ДНР», зокрема прокуратури, слідчих, оперативників, МДБ ДНР з категорії конвоїрів, суддів, які мали причетність до тортур, знущань, проведення дій з потерпілими, які перебували на території цієї в'язниці.

Нагадаємо, сьогодні у Києві силовики затримали Дениса Куликовського (прізвисько «Палич») – колишнього коменданта в'язниці «Ізоляція».

Раніше військовому ЗС РФ повідомили про підозру за тортури українських бійців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: