Видання Kyiv Post тимчасово закривають – колектив заявив про помсту власника

Читать на русском
Співробітники сайту повідомили, що зранку 8 листопада команда несподівано була оповіщена про негайне закриття видання, після чого у неї відібрали доступ до сайту
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні закривається англомовне українське новинне видання з 26-річною історією Kyiv Post. Його власник Аднан Ківан заявив про тимчасове припинення роботи редакції - він хоче перезавантажити видання. Водночас співробітники Kyiv Post повідомили, що робота видання припинена повністю.

Про це повідомляється на самому сайті Kyiv Post і йдеться в заяві редакції на Facebook.

«Одного разу ми сподіваємося знову відкрити газету більше і краще» - з посиланням на слова Ківана йдеться на сайті видання. Також там повідомляється, що головний редактор Kyiv Post Браян Боннер звільняється після закриття газети.

Тим часом співробітники сайту повідомили, що з ранку 8 листопада команда несподівано була оповіщена про негайне закриття видання, після чого у неї відібрали доступ до сайту.

«Ще три тижні тому власник Kyiv Post, одеський забудовник Аднан Ківан, заявляв, що у нього є інші плани - розширити Kyiv Post і запустити україномовне медіа під брендом видання. Тоді ця новина, а також призначення на керівний пост людини, пов'язаної з власником, стали несподіванкою для редакції. Ми бачили ризики в обраному Аднаном Ківаном форматі розширення видання і розцінювали це як втручання в редакційну політику. Спроба колективу зберегти незалежність Kyiv Post викликала опір власника. Ми вважаємо припинення роботи видання і звільнення колективу розплатою Аднана Ківана. Він офіційно заявив про плани реорганізувати Kyiv Post і перезапустити його вже через місяць з новою командою. Ми вважаємо, що таким чином власник позбавляється від незручних, чесних і принципових журналістів» - сказано в повідомленні редакції.

У заяві журналістів Сайту також вказується, що колектив видання запропонував Ківану або продати газету, або передати торгову марку Kyiv Post в руки редакції. Ківан на це не погодився, а пізніше пішов й на хід у відповідь.

Нагадаємо, раніше Рада національної безпеки та оборони України запропонувала ввести санкції проти Анатолія Шарія, головного редактора «країни» Ігоря Гужви і народного депутата Андрія Деркача. Пізніше санкції були введені.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: