У влади немає виходу, окрім як усувати невакцинованих від роботи – експерт

Читать на русском
З початку 2021 року смертність від коронавірусу серед працівників, які ходили на роботу, зросла в п'ять разів
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Починаючи з 8 листопада, в Україні всі вчителі, співробітники центральних органів виконавчої влади, а також працівники місцевих державних адміністрацій не зможуть виходити на роботу, якщо вони не вакцинувалися від коронавірусу. І хоча таке положення порушує Кодекс про працю, насправді у влади просто немає іншого виходу.

Про це заявив глава Федерації профспілок Григорій Осовий в ефірі телеканалу «Україна 24».

«На жаль, іншого способу ні ВООЗ, ні наше МОЗ не знайшли для того, щоб протидіяти таким масовим захворюванням населення. Ми бачимо наслідки цієї хвороби. Я можу сказати, що за 9 місяців Цього року кількість людей, які загинули в результаті COVID-19 на виробництві, хто працював, збільшилася в 5 разів. Що найприкріше, серед них значна частина - медичні працівники, які щодня виконують свої професійні обов'язки та наражають себе на таку небезпеку» - розповів він, додавши, що з початку 2021 року смертність від коронавірусу серед працівників, які ходили на роботу, зросла в п'ять разів.

Нагадаємо, в Україні з понеділка, 8 листопада, роботодавці отримають право усувати від роботи без збереження заробітної плати тих співробітників, які досі не вакцинувалися. Однак не всі категорії співробітників можна усувати на законних підставах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: