Ляшко підтвердив відсторонення від роботи невакцинованих вчителів з 8 листопада

Читать на русском
Ляшко підтвердив, що в понеділок всі нещеплені вчителі можуть відпочивати вдома. Прохання профспілки відкласти недопуск МОЗ задовольняти не буде
Віктор Ляшкоslovoidilo.ua

Всі співробітники навчальних закладів, які не пройшли вакцинацію від коронавірусу, з понеділка, 8 листопада, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко у коментарі телеканалу 1+1.

Ляшко підтвердив, що в понеділок всі нещеплені вчителі можуть відпочивати вдома.

Підробка сертифіката вакцинації: як карають в інших країнахЯке покарання загрожує у різних країнах за підробку сертифіката вакцинації від COVID-19 – на інфографіці.

«Згідно з чинним законодавством, вони будуть відсторонені. Для цього директор освітнього закладу робить внутрішній наказ, яким усуваються на період карантину люди, які не мають принаймні одного щеплення проти коронавірусної хвороби» - сказав він.

Також Ляшко заявив, що не буде прислухатися до звернення профспілки працівників освіти та науки, які 7 листопада звернулися до МОЗ з проханням відкласти недопуск нещеплених педагогів на місяць.

«У мене була велика дискусія минулого тижня з представниками профспілок, говорив з ними відверто... Профспілки хочуть право на роботу, а я хочу забезпечити право на життя» - сказав міністр.

Нагадаємо, в Україні з понеділка, 8 листопада, роботодавці отримають право усувати від роботи без збереження заробітної плати тих співробітників, які досі не вакцинувалися. Однак не всі категорії співробітників можна усувати на законних підставах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: