Справа MH17: родичі на суді вимагають назвати роль РФ у катастрофі

Читать на русском
У Нідерландах 8 листопада продовжилося судове засідання у справі про катастрофу рейсу МН17 над Донбасом.
Фото - nos.nl

У Нідерландах у судовому комплексі «Схіпхол» продовжилося судове засідання у справі про катастрофу рейсу МН17 над Донбасом.

Як повідомляє Укрінформ, на суді у Гаазі 8 листопада виступають родичі загиблих. Вони сподіваються, що суд у вироку вкаже, якою була роль Росії у трагедії МН17, і хто ще, крім чотирьох обвинувачених, може бути причетний до трагедії.

Посадка в Гаазі: чим закінчиться для Росії процес щодо МН17Перебіг судових слухань вказує на те, що Росія не зможе перекласти відповідальність за катастрофу на Україну.

«Ми знаємо досить багато про чотирьох обвинувачених, але ми не знаємо про тих, хто винний у трагедії з боку Росії. Я сподіваюся, що у вироку суд вкаже, що це була за система, якою була роль Росії, що вона робила на сході України. Це дуже важливо для родичів», - сказав під час свого виступу нідерландець Піт Плуг, член правління фонду «Авіакатастрофа», який втратив у трагедії брата, невістку та племінника.

Він також зазначив, що роль Росії у трагедії МН17 дуже важливо відобразити, щоб запобігти таким катастрофам у майбутньому.

Загалом сьогодні у суді виступатимуть 8 родичів загиблих.

Нагадаємо, Boeing-777 Малайзійських авіаліній рейсом Куала-Лумпур впав у Донецькій області 17 липня 2014 року. На борту було 298 людей. Усі загинули.

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Нещодавно було оприлюднено графік засідань на листопад.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: