Двох командирів ЗСУ судитимуть за вибухи у Сватовому

Читать на русском
До суду направлено обвинувальні акти щодо двох командирів реактивних артилерійських батарей ЗСУ у справі про вибухи на складах у Сватовому у 2015 році.
dbr.gov.ua

До суду направлено обвинувальні акти щодо двох командирів реактивних артилерійських батарей Збройних сил України у справі про вибухи на складах у Сватовому Луганській області у 2015 році.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у понеділок, 8 листопада.

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

Військових звинувачують у недбалому ставленні до служби за умов особливого періоду. Їм загрожує позбавлення волі на строк до семи років.

Як повідомляється, у вересні 2015 року командири розмістили військову техніку поблизу потенційно небезпечного об'єкту – польового складу боєприпасів, неподалік міста Сватове Луганської області.

Через диверсію на військовому складі 29 жовтня 2015 року сталася пожежа, яка викликала детонацію боєприпасів, що розлетілися і потрапили у вказану військову техніку. Це призвело до знищення військового майна, у тому числі РСЗВ Ураган та транспортно-зарядних машин до них, на 18 млн. гривень.

Нагадаємо, розслідування у справі про вибухи на складах у Сватовому було завершено у травні 2021 року.

Також повідомлялося, що через вибухи в Балаклії під суд піде колишній офіцер ЗСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: