Прокуратура завершила розслідування справи про вибухи на складах у Сватовому

Читать на русском
Прокуратура завершила досудове розслідування стосовно двох військовослужбовців ЗСУ у справі про вибухи на складах у місті Сватове.
Слово і діло

Прокуратура завершила досудове розслідування стосовно двох військовослужбовців ЗСУ у справі про вибухи на складах у місті Сватове.

Розслідування проводили за фактом недбалого ставлення до військової служби, інформує пресцентр Офісу генпрокурора.

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

Слідство встановило, що два командири артилерійських підрозділів розташували підпорядковані їм підрозділи та ввірену військову техніку у безпосередній близькості до складу ракетно-артилерійського озброєння сектору А у місті Сватове Луганської області.

Також вони не забезпечили належного розміщення кожної одиниці бойової та іншої техніки на встановлених нормативами відстанях одна від одної та не провели передбачених інженерних робіт з облаштування окопів для безпечного збереження озброєння та захисту від ураження.

Внаслідок цього стало можливим знищення ввіреної їм військової техніки під час пожежі на території об’єднаного складу ракетно-артилерійського озброєння у місті Сватове, яка сталася 29 жовтня 2015 року. Це призвело до детонації боєприпасів.

Державі заподіяно понад 18 млн грн майнової шкоди.

На даний час сторона захисту знайомиться із матеріалами, після чого обвинувальні акти будуть направлені до суду для розгляду по суті.

Також ми писали, що Міністерство оборони побудує на військових складах бетонні сховища, щоб убезпечити зберігання боєприпасів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: