Вибухи у Балаклії: під суд піде колишній офіцер ЗСУ

Читать на русском
Вибухи у Балаклії під час розмінування боєприпасів. Колишнього офіцера ЗСУ судитимуть за халатність.

До суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього майора Збройних сил за фактом недбалого ставлення до військової служби в умовах особливого періоду. Як заявили в ОГП, його бездіяльність призвела до вибухів боєприпасів і загибелі трьох військових в Балаклії Харківської області у 2019 році.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора у вівторок, 1 червня.

Що сталося в Балаклії та чи можна було уникнути вибухів?На складах із боєприпасами в Балаклії знову сталися вибухи. В Міноборони говорять, що на території арсеналу сталася пожежа в результаті загоряння сухої трави.

Розслідування встановило, що командир загону, всупереч вимогам статутів і наказів, знаходився в будівлі на адміністративній території військової частини, хоча повинен був бути присутнім на ділянках підрозділів, що виконують завдання по завантаженню вибухонебезпечних елементів ЗРК «Куб», і керувати діями підлеглих.

Також він повинен був забезпечити особовий склад транспортними засобами, обладнаними для перевезення небезпечних вантажів, забезпечити захист військовослужбовців та майна, організувати правильну експлуатацію, збереження озброєння і техніки.

Крім того, повідомляють в Офісі генпрокурора, майор мав довести і пояснити підлеглим принципи дії вибухонебезпечних предметів та правила поводження з ними. Також він повинен був перевірити знання та навички особового складу після проходження навчання з пожежно-технічного мінімуму.

«Таким чином, недбале ставлення командира загону до служби призвело до загибелі трьох військовослужбовців та отримання тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості чотирма військовослужбовцями в результаті вибухів під час розмінування і завантаження вибухонебезпечних предметів ЗРК ЗМ9 Куб на технічній території військової частини в м Балаклія в листопаді 2019 року», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, перед цим у Балаклії сталася ще одна масштабна пожежа. У березні 2017 року на військовому арсеналі почали вибухати боєприпаси. З району складів радіусом 10 кілометрів евакуювали майже 20 тисяч осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: