Справа Майдану: колишньому заступнику командира «Беркуту» оголосили підозру

Читать на русском
Колишньому заступнику командира оперативної роти батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України.

Колишньому заступнику командира оперативної роти батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України.

Його підозрюють в організації незаконної перешкоди акціям протесту 11 грудня 2013 року у Києві та державній зраді, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, обвинувачений у період з березня по вересень 2014 року, будучи українським громадянином та обіймаючи посаду в правоохоронних органах АР Крим, надав допомогу країні-агресору у проведенні підривної роботи проти України.

Як рішення ЄСПЛ у справах Майдану позначиться на подальших судових розглядах в УкраїніЄСПЛ визнав порушення прав людини під час подій Революції гідності, хоча для учасників судових процесів в Україні це мало що змінить.

«З цією метою він склав присягу співробітника так званого «спеціального підрозділу Міністерства внутрішніх справ РФ в АР Крим – загону міліції особливого призначення «Беркут» (з квітня 2016 року – загін міліції особливого призначення «Беркут» головного управління федеральної служби військ Національної гвардії РФ з Республіці Крим та місту Севастополя)», - йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

У Генпрокуратурі нагадали, що обвинувачений з 2016 року перебуває у розшуку за підозрою у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалися насильством, скоєним 11 грудня 2013 року для протидії мирним акціям протесту у Києві.

Раніше Святошинський райсуд Києва відклав розгляд справи про розстріл учасників акцій на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року щодо обвинувачених екс-бійців спецпідрозділу «Беркут» Олександра Маринченка, Сергія Тамтури, Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна.

Нагадаємо, «тітушці» Крисіну ухвалили вирок у справах Майдану.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: