«Тітушці» Крисіну винесли вирок у справах Майдану

Читать на русском
Дарницький суд Києва оголосив вирок у справі Юрія Крисіна про викрадення й катування активістів Майдану.
Юрій Крисін по відеозв'язку з колоніїФото: Герман Кригер

Дарницький райсуд Києва оголосив вирок у справі Юрія Крисіна про викрадення й катування активістів Майдану. Йому призначили 8 років позбавлення волі.

Про це повідомила прокурор у справі Юлія Малашич в Facebook.

Нагорода за заслуги перед Крисіним. Колонка Леоніда ШвецяБориса Тодурова переобрали головою Інституту серця, де колись переховували тітушку Юрія Крисіна.

За її словами, суд врахував позицію сторони обвинувачення і потерпілого.

«Суд засудив Крисіна за статтею про тортури до семи років, але в сукупності, з урахуванням попереднього рішення, до восьми. Це була наша з потерпілим Іваненком позиція під час дебатів, і суд її почув. Мені шкода визнати, що за іншими статтями Крисіна звільнили від відповідальності...Але це було законне рішення суду, оскільки минули всі терміни давності», - зазначила прокурор у коментарі hromadske.

Засудженого визнали винним за статтею 127 Кримінального кодексу - тортури. За іншими статтями його виправдали через закінчення терміну давності. Йдеться про викрадення людини, хуліганстві і перешкоджанні мирним акціям протесту.

Фактично йому додали ще один рік ув'язнення до попереднього рішення суду у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія.

В результаті Крисін вийде з в'язниці у 2026 році, оскільки час його затримання відраховується з 2018 року.

«Суд вирішив стягнути 500 000 гривень з обвинуваченого в його користь. Вирок набуде чинності після апеляційного оскарження», - уточнили у Watchers Media.

Адвокати Крисіна готуються подавати апеляцію на вирок. Сам Крисін, за словами захисту, знаходиться в лікарні під крапельницею. Свою провину він не визнає.

Нагадаємо, у липні цього року Дарницький райсуд Києва звільнив Юрія Крисіна від кримінальної відповідальності відразу за трьома статтями у справі про викрадення й катування активістів Майдану.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: